SEO - Optimizare pentru motoarele de cautare

Statistica CTR pentru click-urile din SEO pentru Google

Ce inseamna SEO si de ce este util?

In ultimii ani, pentru aproape orice nevoie pentru un produs sau serviciu, si nu numai, lumea cauta pe internet folosind motoarele de cautare. Acestea din urma (cele mai importante sunt Google, Bing si Yahoo) ierarhizeaza site-urile care ofera sau fac referite la produsele sau serviciile cautate si in acest mod se pot gasi furnizorii produselor sau serviciilor pentru care exista interes. Prin urmare, motoarele de cautare au rolul de a pune in legatura cererea cu oferta de produse sau servicii intr-un mediu virtual. Din acest motiv, pentru un furnizor de produse sau servicii, importanta afisarii site-ului sau in topul rezultatelor pe care le returneaza un motor de cautare este evidenta: potentialii clienti vor fi intr-un numar mare si il vor gasi mai repede.

 

SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization si inseamna optimizarea unui site pentru motoarele de cautare. Acest lucru inseamna o multitudine de actiuni care trebuie intreprinse pentru a face ca un anumit site sa fie afisat cat mai sus in topul cu rezultate pe care un motor de cautare le returneaza pentru o expresie de cautare anume. Aceste actiuni sunt realizate pe doua planuri: sunt actiuni realizate asupra site-ului (si care sunt denunite generic SEO on-page) si actiuni care se realizeaza “in exteriorul” site-ului, cum sunt promovarea site-ului pe retelele sociale, prin blog-uri, prin directoare web, etc. (si care sunt denumite generic SEO off-page). Prin urmare, doar faptul ca un anumit furnizor detine un site nu mai este demult suficient, ci devine tot mai important ca acel site sa fie gasit cat mai repede si usor de catre potentialii clienti ai furnizorului respectiv pe motoarele de cautare.

 

Ce facem noi?

Serviciul de SEO pe care il oferim il putem integra intr-un pachet alaturi de vanzarea unui site sau il putem realiza independent si dedicat pentru un site anume. In cazul in care site-ul este facut de catre noi pe platforma WebSky CMS pe care am dezvoltat-o, componenta de SEO on-page poate fi realizata fie de catre client, fara sa fie nevoie de cunostinte de programare sau web design pentru ca deja platforma noastra are inglobate ultimele tendinte in materie de SEO on-page, fie ne putem ocupa noi integral de realizarea acestei componente. Acesta este un avantaj major al platformei noastre pentru site-uri pentru ca ofera clientilor posibilitatea de a alege intre a-si face singuri SEO on-page sau a apela la noi.

 

Pentru site-urile nerealizate de noi ne putem ocupa integral si de continutul din site care trebuie optimizat dar si de modificarile de structura ale site-ului care sunt necesare. In acest fel, clientul nu este dependent de un web-designer pentru a implementa tehnicile de SEO on-page necesare pentru ca noi oferim tot ceea ce este necesar.

 

Pentru SEO off-page putem concepe si pune in aplicare strategia de promovare a site-ului pe retelele sociale, pe blog-uri, directoare web, etc. Aceasta strategie va fi specifica produselor sau serviciilor promovate precum si domeniilor de activitate ale clientului nostru.

 

Ai nevoie de SEO?

E usor sa raspunzi la aceasta intrebare: punte-te in locul unei persoane care cauta pe un motor de cautare (Google este cel mai utilizat in Romania) unul din produsele tale si vezi daca si pe ce loc te afli in paginile de rezultate. Cu cat esti mai jos cu atat ai nevoie mai mare se SEO. Un amanunt important de stiut este ca, de exemplu in cazul lui Google, 72% din persoanele care cauta ceva dau click pe primele trei pozitii ale primei pagini cu rezultate si peste 99% din persoanele care cauta dau click pe link-urile site-urilor care sunt pe prima pagina (studiu realizat de BrandSoftech.com). Prin urmare de ce sa astepti concurenta sa ti-o ia inainte? Contacteaza-ne si sa trecem la treba...

romana
english
col_header
empty